Segíts, hogy másoknak is szép legyen a karácsony! Mutatunk 5 ingyenes jótékonysági módszert

2022-12-07 09:01

Segíts, hogy másoknak is szép legyen a karácsony! Mutatunk 5 ingyenes jótékonysági módszert

Bár adni mindig jó, a jótékonykodás főszezonja a karácsony. Szerencsére nem csak úgy lehet visszaadni a világnak, ha mélyen a zsebünkbe nyúlunk. Rengeteg ingyenes önzetlen cselekedet van, amivel igazán szebbé varázsolhatjuk az ünnepet mások számára.

  • Menhelyi séta a kutyusokkal: A menhelyi kutyusoknak az az igazi öröm, amikor végre kimozdulhatnak a kenneljükből és sétálhatnak egy nagyot.
  • Magányos idős ismerősök látogatása: A magányos idősek számára az ünnepek nehéz napokat jelentenek, ám könnyen feldobhatjuk a karácsonyi időszakukat, ha pár órára meglátogatjuk őket. Állj meg beszélgetni egy fél órát az egyedül élő nénivel, vagy vigyél otthon sütött finomságokat a közeli idősek otthonába.  
  • Főzés és ételosztás: A közösségi főzés és ételosztás mindig népszerű karácsonyi program szociális intézményekben. Jelentkezz önkéntesnek, hogy segítségednek köszönhetően minél többen jussanak finom, meleg ételhez.
  • Bébiszitterkedés: A kisgyerekes ismerősök arcára garantáltan nagy mosolyt csalsz, ha egy este vagy délután vállaljuk a kicsik felügyeletét.
  • Meseolvasás: A gyerekkórházakban vagy gyermekotthonokban óriási szükség van önkéntesekre, akik mesét olvasnak vagy játszanak a kicsikkel az ünnepek alatt. Nem kell sokat, ha egy-két órát eltöltünk a gyerekekkel, már sokkal szebb lesz számukra a karácsony.  

Nem is olyan nehéz jótékonykodni karácsonykor, igaz? Tervezd meg az idei jócselekedeteidet az ingyenesen letölthető listánk segítségével: Jótékony cselekedeteim listája

0